Internet Markedsføring Online | Pet Insurance | Artikler

Friday, July 16, 2010

At optage et lån i firmaet uden at hæfte personligt

Uanset om du allerede ejer en virksomhed eller du gerne vil starte en virksomhed, så er økonomien en vigtig del at have fokus på. Mange der starter små selvstændige virksomheder starter hjemme og arbejder ved siden af deres normal 8-16 job. På den måde er der normalt ikke tale om økonomiske investeringer som man bliver nødt til at optage lån for at få råd til.

Er du derimod en driftig iværksætter der gerne vil slå et stort brød op, så kan få brug for et firma lån som kan optages hos enten en bank eller kan blive finansieret via venturekapital. Uanset om du vælger den ene eller den anden rute, så er det meget vigtigt, at du er opmærksom på hvilke papirer du vælger at underskrive.

Mange nye iværksættere er så fokuserede på at få startet deres forretning, at de ikke fokuserer på de juridiske detaljer og hvis det hele ikke går som planlagt, så kan det blive utroligt dyrt. Mange tror, at fordi de starter et ApS eller et A/S, så er de sikrede hvis virksomheden går nedenom og hjem. Så melder man sig konkurs og hæfter i øvrigt ikke for noget personligt.

Desværre har mange erfaret, at når de tegner lån til deres virksomheder, så hæfter de også personligt for disse lån og derfor betyder en konkurs i deres selskab, at banker eller andre långivere pludselig kommer og forlanger alle deres møbler, deres hus og deres bil solgt. Man kan i værste fald ende på gaden og stadig stå med en stor gæld man aldrig kan betale tilbage.

Start småt


Hvis det er muligt, så kan det være en god ide at starte i det små. Tag et kvik sms lån eller træk penge på din kassekredit hvis det er nødvendigt, men undgå at skulle underskrive papirer hvor du hæfter personligt. Når først du har fået gang i virksomheden og du har bevist at du er i stand til at tjene penge, så vil banker og andre långivere være meget mere villige til at låne dig penge baseret alene på din virksomheds resultater og du behøver ikke i hæfte for virksomheden med din personlige formue.

Labels: , ,