Internet Markedsføring Online | Pet Insurance | Artikler

Monday, May 03, 2010

Spar På Strømmen i Den Flotte Haven

Vi kan ikke lave om på naturens gang og de fire årstider og vi kommer aldrig til at kunne undvære, at vi har belysning på vores huse og i vores haver. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke både kan gøre tingene lidt smartere og lidt billigere.

Blandt andet ser vi derfor at der sket et boom i udvalget af solcelle lamper i de danske byggemarkeder. Fordelen ved lamper der gør brug af solceller er, at de ikke behøver strøm og at de alene kan drives med det sollys de samler ind i løbet af dagen og gemmer i deres batterier, De sparer dig ikke kun penge i strøm, men du slipper også for at skule grave ledninger ned i haven eller for at lægge ledninger ind i væggen på huset.

At lamper der gør brug af solceller så også er gode ved miljøet fordi solcelle teknologien er grøn, er så bare et stort plus.

Hvad kan du oplyse?


Det koster naturligvis nogle penge at købe denne nye type lamper, men de koster ofte ikke meget mere end almindelige lamper og i mange tilfælde er de billigere. Men det at de pludselig ikke koster penge at have dem tændt gør også, at du nu kan sætte alle de lamper op du har lyst til uden at tænke på elregningen.

Mange vælger derfor ikke kun at sætte havelamperne langs deres stier i haven, men vælger også at sætte lamper i bede til at lyse på blomsterne, sætte lamper rundt om græsplænen eller at sætte lys op som oplyser buske og træer nedefra. Alt sammen noget som kan give en fantastisk effekt og når det nu er gratis (når lamperne er anskaffet) så kan man jo lige så godt gøre lidt ud af det.

Hold haven pæn


Men inden du går i gang med at købe lamper for en formue, så husk også, at du gerne skal have noget som er pænt at oplyse. Derfor er det vigtigt med græsplæne pleje og at holde blomsterbedene fri for ukrudt og altid har blomster som blomstrer. Det vil kræve en større indsats fra din side, så det skal du naturligvis være klar til.

Det letteste er, at anlægge græs over det hele. Selvom græs skal have gødning, skal slås regelmæssigt og vandes hvis det bliver nødvendigt, så er det langt mindre tidskrævende end at have et blomsterbed. Men en have uden blomster går ikke og derfor kan du med fordel anskaffe dig nogle blomsterkrukker som er lettere at holde og lettere at flytte rundt på.

Heldigvis har de mange byggemarkeder og havecentre en overflod af krukker i alverdens design og størrelser og der er derfor ikke nogen undskyldning for, at du ikke kan finde en krukke som vil kunne passe ind i din have. Det behøver ikke kræve så meget og når du bare har 3-4 krukker med blomster til at bryde det grønne græstæppe, så vil din have se super flot ud i både dagslys og når du lyser den op om aftenen med dine nye solcelle lamper.

Labels: , , , ,