Internet Markedsføring Online | Pet Insurance | Artikler

Thursday, February 25, 2010

Få Et Bedre Selvværd Og Lær At Sætte Pris På Dig Selv

Rigtig mange mennesker i Danmark og for den sags skyld i hele verden går rundt med et dårligt selvværd og er ikke tilfreds med den person de synes de er blevet lidt. Nogen baserer deres antagelser på hvad de ser i spejlet, nogen på hvordan deres karriere er gået og andre på om de befinder sig i et forhold eller ej. Alle disse antagelser er netop kun antagelser og er noget som bliver fortolket af deres hjerne. Selvværd kan forbedres ved blandt andet at benytte kognitiv coaching. Men det at hjerne og under bevidstheden styrer din holdning vil jeg gerne lige komme med et eksempel på.

Antag f.eks., at du vejer 10 kilo mere end du gerne ville. Altså at du baserer dit lave selvværd på hvad vægten og spejlet fortæller dig. De 10 kilo kan få dig til at føle dig grim, utiltrækkende og uværdig til kærlighed (hvis du når helt derud). Men hvis di kigger på det så er ”grim”, ”utiltrækkende” og ”uværdig til kærlighed” nogle prædikater din hjerne selv finder på. I bund og grund er alle 3 noget som andre skal føle og se for at de burde påvirke dig. Vi er alle vores egen hårdeste kritiker og der aldrig nogen der ser alle de slemme ting vi selv ser og heller ikke ret mange der dømmer så hårdt som vi selv gør.

Ulempen ved at man tænker sådan om sig selv er, at det bliver en selvopfyldende profeti. Hvis du føler at du er grim, utiltrækkende og uværdig, så agerer du sådan i selskab med andre og på den måde så bliver du de ting som du er bange for at være. Det lyder måske mærkeligt, men hvis du tænker dig om, så kender du sikkert nogen som du synes er både grimme, utiltrækkende og uværdige og alligevel så får de alle de ting du går og savner fordi de ikke selv har de negative tanker om sig selv.

Det er her, at en kognitiv coach kan komme ind i billedet. En coach kan hjælpe dig til at komme ind i din hjerne og ændre på de negative signaler du siger og sender til dig selv og som gør at du er fanget i en negativ spiral der gør dit lidt til et helvede. Og det gode er, at du behøver ikke engang gå i fitness center for at løse problemet (det bør du dog stadig gøre af sundhedsmæssige årsager). En coach kan hjælpe dig til at ændre dit indre billede og derved langsomt få dig til at ændre dit tankemønster så du begynder at tænke positive ting om dig selv. Nogen vil måske mene at det er dyrt at have en coach, men hvis alternative er at gå gennem dit liv og være led og ked af dig selv om ende med at dø ensom, så kan jeg ikke se hvordan nogen pris kan være for dyr.